O programu

Moje podjetje je učni program za srednješolce, kjer dijaki čez šolsko leto izkusijo vse faze vodenja podjetja, od ustanovitve do likvidacije. Tekom leta dijaki dodobra spoznajo sami sebe in ugotovijo kako pomembno je sodelovanje v skupini za dosego skupnih ciljev. 

V začetku šolskega leta preko različnih aktivnosti in vaj dodobra spoznajo svoje kreposti in šibkosti ter spoznajo kako lahko svoje talente uporabijo za zaposlitev po koncu šolanja. 

Nadalje sledi iskanje podjetniške ideje. Z gradivi in vajami, ki jih nihovi učitelji prejmejo od zavoda, dijaki skušajo najti podjetniško idejo, ki bi jo bilo možno realizirati. Tedaj naredijo posovni načrt, razdelijo vloge v podjetju in ga tudi ustanovijo z registracijo pri našem zavodu. 

Seveda je aktivnosti podjetja potrebno financirati. Dijaki to storijo sami ali s prodajo delnic. Delnice prodajajo svojim sošolcem, staršem, učiteljem, ravnatelju, ... in če bo šlo vse po načrtih, bodo delničarji poplačani z dividendami podjetja.

 

Tedaj se prične izdelava izdelkov in trženje po šoli, po internetu, preko socialnih omrežij, ...

Nazadnje pa sledi finale programa, sejem dijaških podjetij. Vsako leto v maju organiziramo sejem, kjer dijaki svoje izdelke prodajajo in tekmujejo za naziv "Dijaško podjetje leta". V zavihku Fotografije in video si lahko ogledate utrinke preteklih sejmov. Po končanem sejmu dijaki še napišejo poročilo o delovanju podjetja in podjetje likvidirajo.

 

Zmagovalci se nato uvrstijo naprej na evropsko tekmovanja Company of the year competition, kjer tekmujejo s svojimi vrstniki iz drugih evropskih držav. 

ZZSPM, Kardeljeva ploščad 27a, 1000 Ljubljana

  • Instagram

©2013 by JA Slovenija - Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih