top of page

Še malo pa z dijaškim podjetjem AO wood-design letimo na evropsko tekmovanje GEN-E 2024

Updated: Jun 26

Aktivna priprava na tekmovanje poteka s polno hitrostjo... Izvedite več!


Besedilo: Maja Juršič

Foto: Peter Kurnik in Maja Juršič


Še malo pa se bomo z zmagovalno ekipo Junior Achivement Nacionalnega tekmovanja odhiteli na evropsko tekmovanje GEN-E 2024 na Sicilijo, ki bo potekalo med 2. 7. -5. 7. 2024.


Zmagovalna ekipa AO wood-design iz Šolskega centra Škofja Loka, se že aktivno pripravlja na tekmovanje. Med drugim so izdelali popolnima nov stol in popravili malenkostne napakice, ki so jih še zmotile. Tako stol izgleda še boljše in se vanj lahko polnima "zleknemo".


Seveda pa smo v zavodu fantom omogočili dodatno pripravo z mentorjem Markom Vrdoljakom s katerim so svojo predstavitev izbrusili do "potankosti". Prav tako pa smo se zapeljali tudi v Trbovlje. Tam nam je ekipa Katapulta omogočila ne le spoznavanje podpornega okolja, ki ga nudijo mladim start-upovcem, vendar so našim fantom podali praktične nasvete. Take, da bodo lahko na tekmovanju lahko še boljše predstavili svoje odlično podjetje in produkt. Hvala vsem mentorjem, ker ste delili svoje znanje in iskušnje z našo odlično ekipo AO wood design


Taka srečanja pa nam omogočijo, da naše zmagovalce lahko še bolje spoznamo. Moram priznat, da so me fantje navdušili že ob zmagi, saj je bilo njihovo veselje iskreno in so kljub maturi zagrizli tudi v pripravo na tekmovanje in se ves čas trudijo biti še bolšji.


Z nečim so me pa še posebej presenetili. Odkrito sta dva člana povedala, da sta se tekom šolanja večkrat soočala s "popravci" ob koncu šolskega leta. S sodelovanjem v programu Moje podjetje pa sta odkrila, da sta lahko dobra tudi v konstrukciji novega izdelka in v podjetniških vodah. In na njunih obrazih sem videla ponos in srečo. In prav to je bistvo našega programa, da mladim omogočamo iskanje sebe in njihovega potenciala. Nenazadnje pa se v letošnjem letu še posebej posvečamo takšnim dijakom, saj s projektom Re-power your future, v sodelovanju z Unicredit fundacijo in JA Europe, preprečujemo osip v šolah.


Odhod na tekmovanje je podprlo tudi podjetje M Sora, za kar smo izredno hvaležni.


Oskar, Ožbej, Anže in Aleksander komaj čakam, da se skupaj podamo na avanturo GEN-E 2024! Verjamem v vas in sem prepričana, da boste odlično predstavljali JA Slovenijo.

34 views0 comments

Commentaires


bottom of page