top of page

2. Dodatno srečanje za učitelje

Dragi učitelji,


danes smo izvedli 2. Dodatno srečanje za učitelje. Vse se najlepše zahvaljujem za udeležbo in sodelovanje. Verjamem, da bomo s takim načinom dela pomagali en drugemu in omogočili boljše delovane dijaških podjetij.


Srečanje je bilo posvečeno predstavitvi novih učiteljev in izmenjavi izkušenj dela na daljavo. Prav tako bi vas želela še enkrat povabiti v skupino JA Slovenija v Teamsih, da boste lažje dostopali do naši srečanj in boste lahko tudi kolegom zastavili vprašanja ali prosili za pomoč ali nasvete za lažje vodenje dijaških podjetij.


Veliko pa smo se zadržali tudi pri našem inovacijskem kampu (IC), zato povzemam tudi nekaj informacij povezanih s tem. In če povzamem:

-Inovacijski kamp bo potekal od 20. -21. 11. 2020, kot sem navedla v vabilu in prijavnih obrazcih.

-Vsak učitelj mentor lahko prijavi svojo ekipo. V kolikor imate več dijakov kot 5 lahko prijavite več ekip. Na srečanju smo se pogovarjali, da lahko sodeluje več dijakov kot npr. pri ga. Sonji. Kasneje sem o tem tudi govorila z ga. Rejec in smo se dogovorili, da v kolikor bo sodelovalo več dijakov naj se še vedno formirajo skupine od 4-5 dijakov, da bodo imeli vsi dijaki enake pogoje za sodelovanje.

-Inovacijski kamp se bo odvijal v petek in soboto. Prvi dan bo intenzivnejši in bo program potekal od 8-17.00. Glavne aktivnosti prvega dneva bodo: predstavitev izziva, predstavitev modela Canvas, predavanje na temo kako pripraviti dobro predstavitev in nenazadnje delo v predstavitev, kjer bodo dijaki oblikovali svojo inovativno idejo na zastavljeni izziv in priprava predstavitve svoje ideje. Drugi dan bo potekal od 10.oo-14.00, kjer bomo izvedli predstavitve dijaških idej in razglasili zmagovalce inovacijskega kampa.

-Izziv inovacijskega kampa bo pripravilo podjetje Domel in se bo prav tako nanašalo na našo osrednjo temo surovin in krožnega gospodarstva.

-IC bomo izvedli preko aplikacije Teams. Za zagotavljanje lažje izvedbe dogodka bomo v torek, 17. 11. 2020 ob 14. uri izvedli dodatno izobraževanje za profesorje in dijake, kjer bomo prikazali uporabo aplikacijo in organizacijo dogodka.

-Prijave na IC zbiramo do petka, 12. 11. 2020 do 12. ure. Nato bomo vsem sodelujočim poslali podrobnejša navodila in pravila igre.

-Vsaka ekipa dijakov naj izbere vodjo, ki bo usmerjala skupino.


Učitelji ste se name obrnili tudi glede prodaje delnic. Naš predlog je, da jih tokrat dijaki kupijo sami in pa njihovi straši oz. tisti s katerimi živijo z njimi v istem gospodinjstvu. Glede na dane razmere mislim, da je to najbolj logična in praktična rešitev.

Srečanje smo tudi posneli in si ga lahko ponovno ogledate na spodnji povezavi. Tudi ta posnetek je namenjeno interni uporabi in ne širšim množicam.


Se vidimo kmalu!


Pripravila: Maja Juršič
29 views0 comments

Comentários


bottom of page