top of page

5. izobraževanje porgrama Moje podjetje 2023

Avtor: Maja Juršič

Dragi učitelji in dijaki, posredujem vam gradivo in video posentka iz našega 5. izobraževanja programa Moje podjetje 2023, ki se je odvijalo v sredo, 15. 2. 2023.

Program srečanja:

15:00-16:00 Kako si samostojno zgraditi spletno prisotnost za prvo podjetje: od ideje do optimizacije: Ksenja Osolnik (Manpower d.o.o.)

16:00-16:10: Odmor

16:10-16:30: Vodenje socialnih omrežij: Špela Pezdir (Lamp'ca)

16:30-17:00: Intelektualna lastnina: Samra Šećerović(UIL)

17:00-17:15: Sestanek učiteljev programa Moje podjetje: Maja Juršič (ZZSPM)


Gradivo se nahaja na tej povezavi:


Prav tako lahko dostopate do posnetkov:


Predavalteljica Ksenija OSolnik vam je pripravila tudi pisni odgovor, ki se je pojavil tekom izobraževanja:

Spodaj odgovarjam še na vprašanje glede razlike med Bing in Google-om:

Ena od glavnih razlik med Microsoft Bingom in Googlom je tržni delež. Po podatkih Statista je februarja 2021 Bing predstavljal 6,7 % svetovnega iskalnega trga, Google pa 86,6 %.

Google se ukvarja predvsem z E.A.T: strokovnostjo, avtoriteto in zaupanjem. Iskanja Google poganjajo strojni algoritmi, ki pri ustvarjanju rezultatov upoštevajo prejšnjo zgodovino iskanja in lokacijo uporabnikov. To pomeni, da če bo določen uporabnik želel najti nekaj posebnega na Googlu, bo to veliko lažje kot na Microsoft Bingu, ker ima Google popolnejšo sliko o tem, kdo je ta oseba, preden kar koli vnese v brskalnik.Google je bil vedno povezovalno usmerjen iskalnik, pri katerem je še vedno pomembna kakovost povezav namesto količine. Povezave pri Microsoft Bingu niso tako pomembne.

Microsoft Bing je še vedno osredotočen na optimizacijo strani. Večjo težo daje vsebini, ki je dobro optimizirana ali ki vključuje pomembne elemente na strani, kot so naslovi, opisi, URL-ji in vsebina.Za razliko od Googla Microsoft Bing v svojih smernicah za spletne skrbnike navaja, da v svoj algoritem vključuje socialne signale. To pomeni, da se morate osredotočiti tudi na Twitter in Facebook – vključno z ustvarjanjem kakovostne vsebine na svojem spletnem mestu in družbenih platformah – če se želite visoko uvrstiti v Microsoft Bing.

Vsebina je izjemno pomembna za oba iskalnika. Vedno se osredotočite na visokokakovostno vsebino.

Za iskalnika sta pomembna hitrost spletne strani (nalaganja), prijaznost do mobilnih naprav in ustrezna tehnološka infrastruktura. Bing nagrajuje spletna mesta z ujemajočim sidrnim besedilom za naslov strani, kar je Google pred mnogimi leti razvrednotil.

Če povzamem: Optimizacija za oba iskalnika je podobna. Microsoft Bing je bolj osredotočen na optimizacijo na strani in vključuje socialne signale, medtem ko je Google bolj osredotočen na E.A.T. in povezave. V vsakem primeru pa je optimizacija kompleksna zadeva, na katero vpliva več faktorjev.


Ob koncu srečanja sem z vami delila aktualne informacije:

-naslednje izobraževanje se bo odvijalo v sredo, 15. 3. 2023,ob 13. uri (CIP NLB,Trg republike 2, 1000 Ljubljana)

Program srečanja:

  • 13:00-13:45-OFS (Osebno finančno svetovanje) za mlade(NLB)

  • 13:55-14:40-Digitalno finančno opismenjevanje: varno na splet (NLB)

  • 14:50-16:20-Uspešna predstavitev dijaškega podjetja (Edita Krajnovič in Gregor Smolej) - Kako narediti uspešno predstavitev (predavanje/i) - Dve predstavitvi preteklih tekmovalcev v programu Moje podjetje z komentarjem Maje Juršič, kaj navduši ocenjevalce na evropskem tekmovanju GEN-I - Priprava mladih za tekmovanje

- Vsako leto vas spodbujamo k sodelovanju z zunanjim mentorjem podjetnikom. V kolikor bi želeli našo pomoč na tem področju vas prosim, da nas kontaktirate;

-za vas smo priupravil itudi vse infromacije vezane na JA nacionalno tekmovanje. Za vsak primer dodajam link do gradiva. Kliknite za povezavo!43 views0 comments

Comments


bottom of page