top of page

Postani podjetnik tudi ti!

Besedilo: Maja Juršič

Foto: Špela Pezdir, Magdalena Pogač in Maja Juršič


Predstavitve projekta na srednjih šolah za sodelovanje navdušile številne


Naš Zavod se letos priključil projektu »Re-power your future«, ki poteka v sodelovanju s Fundacijo UniCredit in Junior Achivement Europe. Naš cilj je navdušiti kar 3.000 mladih za sodelovanje v podjetniškem programu »Moje podjetje«, v sklopu katerega dijaki ustanovijo svoje podjetje in razvijejo svojo podjetniško idejo ter tako s praktičnim delom in našo oporo pri prvih korakih osvajajo podjetniške veščine.

Predstavitve projekta organiziramo na vseh pridruženih šolah; številne izmed njih v projektu uspešno sodelujejo že več let. Na predstavitvah lahko iz prve roke slišite o dijaških podjetjih, ki so svoje idejo uspešno predstavili na tekmovanjih, nekatera od njih pa s poslovanjem nadaljujejo še danes. Marsikoga s svojo zgodbo navdušijo tudi podjetniki in JA alumnisti.

Dobre prakse, naučene lekcije in teorijo so z nami že delili Uroš Čižmar (Praviprisotp), Klemen Jančar (Klemen slaščičarna in pekarna), Hana Kotar (Mama Paula), Anastacia Sorgo, Anže Kozjek (Domel d.d.), Rade Krajnovič (Mediade), Špela Pezdir (JA Alumni), Petra Škarja (Katapult), ... Številni zanimivi govorci še sledijo.

Z njihovo pomočjo je naša pot opolnomočenja mladih z znanjem za boljše prihodnje odločitve in samostojnejše življenje lažja ter uspešnejša. Iskrena hvala!

Na uvodnih dogodkih smo uspešno navduševali dijake širom cele Slovenije. Med drugim smo se že družili na BIC Ljubljana, Živilski šoli, SERŠ Maribor, BC Naklo, ŠC Velenje, EŠ Novo mesto, ŠC Škofja Loka, ...


V fotogaleriji lahko najdete nekaj utrinkov z naših srečanj, spremljajte pa nas tudi na naših družbenih medijih: Facebook, Instagram in Linkedin, kjer bomo delili utrinke z vsakega srečanja.


30 views0 comments

Comments


bottom of page