top of page
SLIMATE AKCION ACADEMY.png

CAA Food je mednarodni projekt, ki ga financira Erasmus+ v Nemčiji in Sloveniji, v sodelovanju z našimi partnerji BluoVerda Deutschland e.V. in JA Slovenija, ki se osredotočata na prehranske sisteme in prehranjevalne navade kot primerljive vstopne točke za poudarjanje povezav med podnebnimi spremembami in vsakdanjim življenjem mladih. V petih tednih tega spletnega usposabljanja so sodelujoči učitelji in člani organizacij, ki delajo z mladimi, imeli priložnost raziskati in preizkusiti različne izobraževalne metode in orodja v zvezi s prehranskimi sistemi, katerih namen je bil senzibilizirati mlade in študente za konkretne ukrepe za bolj odporne in trajnostno družbo.

V tem petem in zadnjem srečanju v živo sta dve povabljeni strokovnjakinji odprli debato: Marlene Winkler iz SIRPLUS in Ziva Kavka Gobbo iz FOCUS-a, pogovor, osredotočen na moč individualnih odločitev in kolektivnega angažiranja, na medsebojno povezanost prehranskih sistemov in širših družbenih vprašanj, kot tudi o tem, kako mlade ustvarjalce sprememb spodbuditi k delovanju na projektih, povezanih s trajnostnimi prehranskimi sistemi.

Remy Rupp, koordinator projekta na strani 2811, je poudaril precejšnjo raznolikost tem in profilov programa: »Vsak udeleženec in gostujoči govornik, ki je obravnaval drugačno vprašanje, je pokazal, da je mogoče ukrepati na veliko različnih načinov, ravni in ljudi. Ukrepanje je mogoče sprejeti tako s strani proizvajalca kot s strani potrošnika, da bi prehranske sisteme preusmerili z virov ogljika na ponore ogljika.

Če vas je ta povzetek zanimal in bi radi izvedeli več o tem projektu, obiščite naslednjo povezavo: https://lnkd.in/ehYCu26i

Udeležneci akademije so pripravili svoje zaključne naloge, ki so vam dostopne na tej povezavi:

https://drive.google.com/drive/folders/1jBNtHctem0aU7YVxJxsU2xLJTEZoFnTx

Rezultat projketa:

Delimo #Toolkit Akademije podnebih sprememb: Hrana. Ta komplet orodij podpira formalne in neformalne učitelje in mentorje, ki vključujejo mlade v razprave o trajnosti, prehranskih sistemih in podnebnih spremembah. To je rezultat plodnega sodelovanja med organizacijami BluoVerda Deutschland e.V., 2811 Social Enterprise UG in JA Slovenija v okviru projekta @Erasmus+. Prenesite ga tukaj: https://zenodo.org/records/10044215 

CAA-FOOD SM.png
bottom of page