top of page

Projekti

Projekti v teku

Girls Go Circural
 

Girls Go Circular podpira šolarke in širše, vse študente, da razvijejo svoje digitalne in vodstvene sposobnosti, medtem ko spoznavajo krožno gospodarstvo in iščejo rešitve za trajnostno prihodnost.

"Re-power your future"

Fundacija UniCredit, korporativna fundacija skupine UniCredit, katere namen je razvijati potencial naslednje generacije Evrope, in Junior Achievement Europe, največja organizacija v Evropi, ki se posveča motiviranju in izobraževanju mladih, da bi bili uspešni v prihodnosti, predstavljata program "Re-power your future" za preprečevanje predčasnega opuščanja šolanja in spodbujanje podjetništva pri mladih.

Izvedeni projekti

Mladi iznajditelj
 

Program Mladi iznajditelji je osnovan na potrebi po uspešnem reševanju kompleksnejših izzivov in inovacij v zvezi z blaženjem podnebnih sprememb. Skozi nabor zabavnih in kreativnih metodologij in pristopov je program Mladi iznajditelji prava osvežitev šolskega kurikuluma in povezovanja znanj, tako za izobraževalce, kot učence.

Spoznavanje nacionalne znamke
I feel Sloevnia

V šolskem letu 2019/2020 smo se povezali tudi z nacionalno znamko I FEEL SLOVENIA, ki jo upravlja Urad vlade za komuniciranje. Dijake smo spodbudili, da svoje izdelke usmerjajo za namen promocije Slovenske zapuščine.  Izdelke, ki so jih dijaki na tem področju razvijali, so bili namenjeni za promoviranje države v času predsedovanja Slovenije Evropski Uniji. Poudarek je bil na uporabnosti izdelka v vsakdanjem življenju, ekološki naravnosti in uporabi naravnih ali recikliranih materialov. Glavno vodilo je dijakom služila beseda "FEEL" , ki jih je usmerjala naj se izdelek začuti preko vonja, okusa, sluha, vida ali otipa. Več o našem partnerju si lahko ogledate na njihovi spletni strani. 

Skills for the Future z Evropskim inšitutom za inovacije in tehnologijo (EIT Raw Materials)

Od leta 2019 do 2023 smo bili vključeni v projekt Skills for future po okriljem  EIT RawMaterials. Cilj projekta je izobraževanje in spodbujanje dijaških podjetij v okvirih krožnega gospodarstva in surovin.

Climate Action Academy: Prehranski sistemi in prehranjevalne navade
 

Cilj akademije je zagotoviti učiteljem, zainteresirani javnosti in lokalnim organizacijam globlje razumevanje povezav med podnebnimi spremembami, prehranskim sistemom in sistemskim razmišljanjem, ter spodbujati njihovo sposobnost reševanja izbranega izziva s pomočjo izbranih orodij.

Erasmus+ projekt imenovan DUAL

Od leta 2017-2019 smo bili vključeni v Erasmus+ projekt imenovan DUAL. Prvi cilj projekta je bil razviti modul za poučevanje podjetništva na šolah z dualnim sistemom, kjer se redni pouk dopolnjuje z vajeništvom. Drugi cilj projekta pa je bil razviti spletno platformo za registracije dijaških podjetij, ki jo zavod s pridom uporablja že pretekli dve šolski leti. V projektu so sodelovali JA Slovenia, Ja Romunija, JA Srbija in ŠC PET iz Slovenije in Srednja šola Sv Ahilije - Arilje iz Srbije.

CLIMATE ACTION ACADEMY-VODA

Akademija podnebnih ukrepov-voda je spletni program usposabljanja o podnebnih spremembah in upravljanju voda za krepitev vloge izobraževalcev, lokalnih organizacij.

Skills for the Future

 V šolskem letu 2015/2016 smo sodelovali v projektu Skills for the Future s podjetjem Hyundai. Dijaki so za potrebe avtomobilske industrije iskali nove inovativne rešitve in za svoje delo prejeli tudi nagrado. Zmagovalno podjetje Norckljuka iz SIC Ljubljana je svoji šoli omogočilo pridobitev avta v učne namene.

bottom of page