
O projektu
V mesecu septembru smo začeli sodelovati v projektu FoodTure. Projekt spodbuja razvoj mednarodne skupnosti znanja in prakse ter vključuje mladostnike v izobraževanje za trajnostni razvoj (ESD) in sistemske inovacije (SI). S tem mladim ponuja priložnost za pridobivanje ključnih veščin in orodij, ki bodo pripomogla k oblikovanju trajnostnih prehranskih sistemov prihodnosti. Projekt se mednarodno dopolnjuje s sodelovanjem dveh nemških organizacij Bluo Verda in 2811 ter dveh slovenskih organizacij Evegreen in Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih.
Cilj projekta
Cilj projekta je mlade opremiti z orodji, ki bodo spodbujala njihove mehke in zelene veščine v kontekstu prehoda k trajnostnim, odpornim in vključujočim sistemom hrane.
Kdaj in kje?
Delavnice bodo izvedene v živo ali prek spleta med januarjem in majem 2025.
Komu je projekt namenjen?
Mladostnikom, starim od 14 do 18 let.
Način izvedbe
FoodTure se izvaja v obliki delavnic, kjer mladi raziskujejo presečišča med temami, povezanimi s prehranskimi sistemi in podnebnimi spremembami (npr. odpadki in izguba hrane, prehranjevalne navade, prehrana, globalna oskrbovalna veriga itd.), pri čemer sta uporabljena pedagoška pristopa ESD in SI.
Comments