top of page

FOODTURE Erasmus+ projekt



O projektu

V mesecu septembru smo začeli sodelovati v projektu FoodTure. Projekt spodbuja razvoj mednarodne skupnosti znanja in prakse ter vključuje mladostnike v izobraževanje za trajnostni razvoj (ESD) in sistemske inovacije (SI). S tem mladim ponuja priložnost za pridobivanje ključnih veščin in orodij, ki bodo pripomogla k oblikovanju trajnostnih prehranskih sistemov prihodnosti. Projekt se mednarodno dopolnjuje s sodelovanjem dveh nemških organizacij Bluo Verda in 2811 ter dveh slovenskih organizacij Evegreen in Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih.


Cilj projekta

Cilj projekta je mlade opremiti z orodji, ki bodo spodbujala njihove mehke in zelene veščine v kontekstu prehoda k trajnostnim, odpornim in vključujočim sistemom hrane.


Kdaj in kje?

Delavnice bodo izvedene v živo ali prek spleta med januarjem in majem 2025.


Komu je projekt namenjen?

Mladostnikom, starim od 14 do 18 let.


Način izvedbe

FoodTure se izvaja v obliki delavnic, kjer mladi raziskujejo presečišča med temami, povezanimi s prehranskimi sistemi in podnebnimi spremembami (npr. odpadki in izguba hrane, prehranjevalne navade, prehrana, globalna oskrbovalna veriga itd.), pri čemer sta uporabljena pedagoška pristopa ESD in SI.

10 ogledov0 komentarjev

Comments


bottom of page