top of page

FOODTURE Erasmus+ projekt



O projektu

V mesecu septembru smo začeli sodelovati v projektu FoodTure. Projekt spodbuja razvoj mednarodne skupnosti znanja in prakse ter vključuje mladostnike v izobraževanje za trajnostni razvoj (ESD) in sistemske inovacije (SI). S tem mladim ponuja priložnost za pridobivanje ključnih veščin in orodij, ki bodo pripomogla k oblikovanju trajnostnih prehranskih sistemov prihodnosti. Projekt se mednarodno dopolnjuje s sodelovanjem dveh nemških organizacij Bluo Verda in 2811 ter dveh slovenskih organizacij Evegreen in Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih.


Cilj projekta

Cilj projekta je mlade opremiti z orodji, ki bodo spodbujala njihove mehke in zelene veščine v kontekstu prehoda k trajnostnim, odpornim in vključujočim sistemom hrane.


Kdaj in kje?

Delavnice bodo izvedene v živo ali prek spleta med januarjem in majem 2025.


Komu je projekt namenjen?

Mladostnikom, starim od 14 do 18 let.


Način izvedbe

FoodTure se izvaja v obliki delavnic, kjer mladi raziskujejo presečišča med temami, povezanimi s prehranskimi sistemi in podnebnimi spremembami (npr. odpadki in izguba hrane, prehranjevalne navade, prehrana, globalna oskrbovalna veriga itd.), pri čemer sta uporabljena pedagoška pristopa ESD in SI.

Comments


bottom of page