top of page

2. izobraževanje programa Moje podjetje 2022

Avtor: Maja Juršič

Foto: Spletna stran Mama Paula in Evegreen d.o.o.


V torek, 15. 11. 2022, smo izvedli 2. izobraževanje programa Moje podjetje za dijake in učitelje. Tokratno srečanje smo posvetili spoznavanju dveh mladih podjetnic, ki gradita svoje uspešno podjetje.


Prva se nam je pridružila Eva Štraser iz podjetja Evegreen d.o.o. V svojem podjetju je zasnovala izdelke iz biorazgradljive plastike. Njihov prvi produkt je bil lonček za sajenje rastlin, ki ga lahko zasejemo skupaj z rastlino, saj se le ta v zemlji razgradi in deluje kot gnojilo za rastlino. To pa je več kot odličen primer vpeljave krožnega gospodarstva v podjetništvo, po čemer stremimo tudi v projektu Skills for the Future.



Naša druga gostja, ki je delila svojo izkušnjo, je bila Hana Kotar s podjetja, Mama Paula. Hana je izjemno mlada podjetnica, ki je že v času srednje šole zasnovala in začela voditi svojo čokoladnico. Njihova posebnost so "Paulice", mehke in kremaste čokoladice, ki te v hipu zasvojijo.



Oba gostjama se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in verjamemo, da se bodo lahko dijaki in učitelji veliko naučili iz njunih izkušenj.

21 views0 comments
bottom of page