[FOODTURE, ERAZMUS++, 2/4]
- zzspm6
- Mar 14
- Branje traja 1 min
Updated: Mar 25
Besedilo in foto: Eva Štraser
Odpadna hrana? Idealna priložnost za nove, trajnostne rešitve mladih!
Danes so dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor dokazali, da je odpadna hrana lahko dragocen vir inovacij!
Najprej so raziskovali obstoječe rešitve, kot so:
Predelava v biogoriva – energija iz ostankov hrane
Donacije Karitasu in drugim organizacijam – pomoč tistim v stiski
Hrana za živali – pametno preusmerjanje živil
Kreativna uporaba sestavin – zmanjšanje zavržene hrane z novimi recepti
A mladi inovatorji so stopili korak dlje! Predstavili so sveže, drzne, nove, inovativne ideje:
EkoKit – unikatni nakit iz odpadne hrane (verižice, uhani).
Zelena pijača – sadni napitek iz sadja s pretečenim rokom uporabe.
Noro dobra aplikacija – pomaga potrošnikom izračunati optimalne količine hrane pri nakupu.
Aplikacija Zdravo življenje – povezuje lokalne kmete in potrošnike za bolj trajnostno prehranjevanje, s koristnimi nasveti o shranjevanju in uporabi hrane.
Bravo, dijaki!
Comentarios