top of page

[FOODTURE, ERAZMUS++, 3/4]

  • zzspm6
  • Mar 25
  • Branje traja 1 min

Besedilo in foto: Eva Štraser


Na 3. delavnici projekta FoodTure je bila res noro dobra energija!


V ponedeljek 24. marca so direktorica zavoda Maja, Maša in Eva preživele inovativen dan na BIC Ljubljana z dijaki 3. letnika (peki & slaščičarji).


Skupaj so razbijali mite o odpadni hrani – kaj jih pri tem moti, zakaj se to sploh dogaja (inflacija, kapitalizem, pretirano nakupovanje, neozaveščenost …) in kakšne so posledice (toplogredni plini, onesnaževanje, alergije, mikroplastika …).


A dijaki niso ostali le pri izzivih – rešitve so tiste, ki so jih gnale naprej! Od jušnih kock iz ostankov zelenjave, hladilnih omar za ostanke hrane, ki bodo na vsakem vogalu pa vse do biorožic, ki rastejo iz bioodpadkov.


Toliko kreativnih idej, da bi jih lahko kar pakirali in prodajali!





Opmerkingen


bottom of page