top of page

Kako je potekal JA inovacijski kamp 2019?


Zmagovalci JA inovacijskega kampa 2019

Prvi dan smo na Ja Inovacijskem kampu 2019 za strokovno podlago o surovinah in materialih pripravili predavanje iz Geološkega zavoda Slovenije. Predaval je g. Rok Brajkovič, ki je dijakom na zelo zanimiv način predstavil surovine v povezavi s krožnim gospodarstvom. Dijaki so na osnovi predstavljenih podjetniških izzivov razvili 20 podjetniških idej, ki so jih strnili v poslovni načrt. Za lažje snovanje idej jim je profesorica Marija Sakelšek iz STPŠ Trbovlje, predstavila vsebine poslovnega načrta.

Drugi dan smo namenili piljenju komunikacijskih veščin v sodelovanju s skupino Znanost na cesti. Sprva so dijake podprli z nekaj predavanji: Renata Dacinger (Kako predstaviti svojo idejo), Sašo Dolenc (Znanost in zgodbe), Matej Praprotnik (Komuniciranje peko družabnih medijev) in Andrej Šmuc (Dva primera predstavitve). Kasneje je sledilo delo v skupinah, kjer so dijaki pripravili predstavitve svojih poslovnih idej. Dogodek smo zaključili s predstavitvami in izborom najboljših idej.

Izbrali smo 4 najboljše podjetniške ideje. Zmagovalne ekipe se bodo udeležile Cross kick dogodka v Bruslju 27. -29. 11. 2019, kjer se bodo srečali z dijaki iz Italije in Madžarske. Najboljša ideja Acronijevega izziva je bila miza v kombinaciji rustikalnega lesa in betona z žlindro, dijakinj in dijakov Škofijske klasične gimnazije. Domelov izziv je osvojil Šolski center Škofja Loka (Srednja šola za strojništvo), ki je žirijo prepričala s sesalcem, ki je sestavljen iz recikliranih komponent. Talumov izziv pa je osvojila Gimnazija Novo mesto, ki je zasnovala zobno krtačko iz aluminijevega držala in glave iz bambusa.

Glavno nagrado pa si je prislužila skupina iz Biotehničnega centra Ljubljana, ki je zasnovala viteško aluminijasto vrečko, ki bi lahko nadomestila plastične vrečke. Iskrene čestitke vsem zmagovalcem.

Vsem dijakom, učiteljem, podjetnikom in strokovnjakom se zahvaljujemo za sodelovanje na Inovacijskem kampu. Upamo, da je bila za vse izkušnja pozitivna, ki vas bo spremljala čez celotno šolsko leto in morda še dalje.

26 views0 comments
bottom of page