top of page

Materiali 2. in 3. usposabljanja

V decembru smo izvedli 2. usposabljanje za učitelje v okviru programa Moje podjetje. Svoje znanje so z nami delili: ga Nina Meglič (Štajerska gospodarska zbornica)-Krožno gospodarstvo, Nives Orešnik in Ana Marija Igličar (Man Power Online)-Kompetence, ki jih iščejo delodajalci, Andreja Glavič (ŠC PET)-DUAL predstavitev in Jožica Rejec (JA Slovenija )-Finance. Gradiva 2. usposabljanja najdete na tej povezavi.


V sredo, 21. 1. 2020 smo izpeljali 3. usposabljanje za učitelje in dijake. Pri izvedbi so nam pomagali naslednji predavatelji: Marta Turk (Podjetnica.com)-Moja podjetniška izušnja, Igor Kos (Ištitut Wcycle Maribor)-Krožno gospodarstvo, Nataša Vrčon Tratar in Tanja Skok (Sepš Koper)-Kako pripraviti dobro finančno poročilo, Blaž Zupan (Ekonomska fakulteta Ljubljana)-Marketing in trženje in Jožica Rejec (JA Slovenija )-ESP povzetek tem. Gradiva 3. usposabljanja najdete na tej povezavi.


Z vami smo delili tudi naslednje informacije povezane s potekom programa Moje podjetje:

- ESP:

Časovnica: 1. samoocenjevanje: izvajanje do konca januarja 2020, 2. samoocenjevanje: 1.-31. 3. 2020, ESP izpit: 1. -15. 4. 2020.

Na naslednjem usposabljanju vam bomo predstavili nadaljnja navodila za rokovanje s spletno aplikacijo ESP. Demonstrirali bomo, kako se ustrezeno pripraviti za izvajanje ESP izpita.


- Regionalne predstavitve:

Predstavitve bodo potekale od 23. 3. do 31. 3. 2020 v naslednjih regijah:

–Škofja Loka (Kranj, Škofja Loka, Naklo)

–Trbovlje (Zagorje, Trbovlje, Celje, Novo mesto)

–Ljubljana (Idrija, Ljubljana)-NLB 25. 3. 2020

–Koper (Sežana, Koper)

–Ptuj (Maribor, Slovenska Bistrica, Ptuj).

Kontaktirali oz. prosili vas bomo za določitev lokalnih koordinatorjev s katerimi se bomo dogovorili za lokacijo in datum izvedbe regionalnih predstavitev.


- Zaključno tekmovanje:

Na podlagi vaše želje smo izvedli anketo, preko katere smo ugotovili, da bi vam bolj ustrezal datum 8. 5. 2020 za izvedbo zaključnega tekmovanja.


- 4. usposabljanje:

Naslednje usposabljanje bomo izvedli v ponedeljek, 2. 3. 2020. Na dogodku bomo namenili večji poudarek predstavitvam in nastopanju, da se bodo dijaki lahko bolje pripravili na regionalne predstavitve in zaključno tekmovanje.


-Registracija dijaških vsebin in vsebinska naravnanost podjetij na krožno gospodarstvo:

Vjudno vas prosimo za registracijo podjetij, v kolikor tega še niste storili. Prav tako vas vljudno prosimo, da v prijavi nakažete povezavo s krožnim gospodarstvom. Tudi tiste, ki ste že registrirali dijaška podjetja, vendar z registracijskega obrazca NI vidne povezave s krožnim gospodarstvom, da nam posredujete te podatke. Lahko je zelo eostavno, tako kot sem vam nakazala v prejšnejm e-mailu.


-Materiali z usposabljanj:

V letošnjem šolskem letu sem odprla novo mapo namenjeno materialom, ki jih dobite tekom usposabljanj. Mapa je dostopna na naši spletni strani, če kliknete na gumb PRIROČNIK ( v Materiali za mentorje), boste našli mapo USPOSABLJANJA, kjer se nahajajo vsi materiali.


-Video vsebina:

Spodaj prikazana video vsebina je namenjena za interno uporabo učiteljev programa Moje podjetje oz. javno predvajanje posnetkov ni dovoljeno.
39 views0 comments

Comments


bottom of page