top of page

Najavljamo Young Climathon 2021!


Čas je za spremembe. Bodi prav ti soustvarjalec te spremembe in prispevaj k lepšemu jutri s svojimi idejami, ki bodo pomagale pri blaženju podnebnih sprememb.


Učenci in dijaki od 12 do 18 let,


vabimo vas, da se nam pridružite na mladinskem podnebnem hekatonu za reševanje podnebnih izzivov, ki jih bodo v letošnjem letu prispevali nosilci izzivov iz občine Škofja Loka. Učenci in dijaki, učitelji ter strokovnjaki se bodo skupaj lotili vprašanj, ki jih bosta prispevala Občina Škofja Loka in podjetje Knauf Insulation.


Dogodek bo poln izzivov, skupinskega dela, inovativnega razmišljanja in novih pristopov. V ta namen vas vljudno vabimo na Young Climaton 2021, ki bo potekal v soboto, 4. decembra na spletu.


Skupine mladih osnovnošolcev in srednješolcev boste s pomočjo strokovnih mentorjev in facilitatorjev razvijali inovativne rešitve za podnebni izziv, ki ga bosta zastavila Občina Škofja Loka in podjetje Knauf Insulation. S sodelovanjem na dogodku boste izkusili, kako ste mladi opolnomočeni za razvoj inovativnih podnebnih rešitev za izzive iz lastne države in ublažitev visokoogljičnega življenjskega sloga.


Kdaj: 4. 12. 2021 od 8:30 do 16:30

Generalka: 24.11.2021 ob 17h.

Kje: Zoom

Kdo se lahko prijavi: učenci zadnje triade OŠ in dijaki vseh SŠ (starost 12-18 let)

Rok za prijave: 19. 11. 2021


Dogodek Young Climathon je del mednarodnega izobraževalnega programa Young Innovators (Mladi iznajditelji), ki je pod okriljem EIT Climate-KIC.


Young Innovators (Mladi iznajditelji) je izobraževalni program, katerega cilj je opremiti mlade (12–18 let) s spretnostmi in znanjem za sistemske spremembe. Program spodbuja družbeno zavest, vodi v izboljšanje obstoječih navad (občutek odgovornosti, trajnostna miselnost, proaktivno okolju prijazno vedenje) in iskanje rešitev za bolj trajnostno družbo.


Na dogodek se lahko prijavite preko te povezave. Vse učitelje in profesorje prosimo, da prijavljajo skupine dijakov/učencev po 6. Ob prijavi nam priložite tudi izpolnjene GDPR obrazce. Ob prijavi nam priložite tudi izpolnjene GDPR obrazce. Polnoletni tekmovalci lahko obrazce podpišejo sami.


Za dodatna vprašanja se prosim obrnite na vodjo projekta Mladi Iznajditelji, Jakob Rejec(E: jakob.rejec@ jaslovenija.si, M: 051 311 167)
106 views0 comments

Comments


bottom of page