top of page

Napovedujemo večerna srečanja mladih podnebnih aktivistov!

Updated: May 11, 2021

Zadnji dve soboti v mesecu maj (22. in 29. maj 2021)


Komu je srečanje namenjeno?

Dijakinjam in dijakom srednjih šol vseh letnikov, ki so že aktivni na področju blaženja podnebnih sprememb in podnebne pravičnosti ali tisti, ki bi jih to področje zanima in bi se radi aktivirali.


Zakaj sploh to srečanje? Kaj točno bomo počeli?

V prvi vrsti je srečanje namenjeno druženju istomislečih mladih aktivistov in ustvarjanju skupnosti, kjer se posamezniki in skupine medsebojno podpirajo in skupaj razmišljajo o družbenih in podnebnih izzivih sodobnega časa. Na srečanju se bomo pogovarjali tudi o podnebni stiski (climate anxiety) in, kako je premostiti, o celostnem razmišljanju o sistemu (systems thinking), glo-lokalni skupnosti in zgodbi našega kraja, kot izhodiščni točki za spremembe.


Tretji del srečanja pa se bo zgodil 5. junija 2021, na Svetovni dan okolja. To srečanje bo potekalo na mednarodni ravni, skupaj s somišljeniki iz ostalih evropskih držav. (TBA)


Kako bodo srečanja potekala?

Srečanja bodo potekala online, preko Zoom-a in ob uporabi spletnih orodji - belih tabel za skupinsko delo.


Kdaj bodo srečanja potekala?

Sobota, 22. 05. 2021 od 18:00 do 20:00

Sobota, 29. 05. 2021 od 18:00 do 20:00


Kje?

Online, preko video-klicev na Zoom-u


Pomembno!

Dogodek je brezplačen za vse udeležence! Število mest / prijav na dogodek je omejeno, zato pohitite s prijavo, saj bomo sledili načelu “kdor prvi pride, prvi melje”. Zadnji dan za prijavo je 18. 05. 2021. Po tem datumu (ali če bo mogoče že prej) vas bomo tudi obvestili, ali je vaše mesto na dogodku rezervirano.


Udeležencem, ki mlajši od 16 let morajo straši izpolniti obrazec za privolitev k sodelovanju ob prijavi.


Na dogodek se dijaki lahko prijavite preko tega obrazca: https://www.eventbrite.co.uk/e/153740573193/


Kdo organizira dogodek?

Dogodek je organiziran v sklopu programa Mladi Iznajditelji - Young Innovators, skupnosti evropske komisije EIT Climate-KIC, ki ga v Sloveniji koordinira Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih - Ja Slovenija. Srečanje bo vodila Maja Vrčon, mentorica programa Young Innovators.





19 views0 comments
bottom of page