top of page

Novice februar 2021

Pozdravljeni dragi učitelji,

minil je že en mesec od mojih zadnjih novic, zaradi lažje organizacije projekta sem vam pripravila nove, ki se nanašajo na naslednje teme:


-Poslovanje dijaških podjetij

Pridobili smo menjene FURS-a, kjer dovoljujejo poslovanje dijaških podjetij (tudi brezgotovinsko). Dokument si lahko ogledate na tej povezavi.

Za vse poslovanje (gotovinsko ali brezgotovinsko) pa je treba paziti na spodnje:

»Za dobave na bazarju, ki ga organizira ZZSPM, je možna izjema od obveznosti izdajanja računov v skladu s 6.b) točko 143. člena Pravilnika, po kateri ne glede na znesek, ki ga ZZSPM doseže s prodajo na bazarjih, ni treba izdati računa, ob pogoju, če šola te dobave opravi v okviru opravljanja svoje dejavnosti, ki je oproščena plačila DDV (šolsko izobraževanje je oproščeno plačila DDV po 8.točki prvega odstavka 42. člena ZDDV-1).

Ob izročitvi izdelka kupcu (za plačilo ali brez plačila) je treba podati informacijo, da gre za izobraževanje. To smo zagotovili, saj imamo na predlogi za izdajanje računov navedeno, da se izdelek/storitev prodaja v učne namene.


-8. Nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje 2021

Pripravili smo navodila in predloge, kjer smo podali informacije v zvezi z izpeljavo tekmovanja. vse infromacije se nahajajo med gradivi za učitelje v mapi Nacionalno tekmovanje 2021. Posebno bi vas opozorila na datoteko Poslovno poročilo, kjer se nahaja predloga za pripravo poročila in Navodila za nacionalno tekmovanje.


-ESP

Kot smo obljubili bomo izvajali registracije v ESP aplikacijo v začetku marca 2021 skupaj s samoocenjevanjem. S tem namenom vam bo pisala v sredini meseca, da mi posredujete informacijo kdo od vas bi potreboval pomoč na tej točki.

Odločili smo se, da bomo izpite izvajali v aprilu in po koncu tekmovanja do konca šolskega leta. Predvidevamo, da bodo maturantje izpit lažje opravljali v aprilu, ostali pa kasneje.


-4. usposabljanje

V sredo, 10. 2. 2021 bomo izvedli 4. usposabljanje. Tokrat se bomo posvetili davčnemu opismenjevanju, osnovam financ in TIKTOK trženju. V koledar bom vam in direktorjem podjetij poslala link do srečanja. Vljudno bi vas prosila, da ob koncu srečanja ostanete z nami, saj bi z vami želeli govoriti o tekmovanju in Nacionalni konferenci podjetnosti.


-I feel Slovenia

Kdor bi želel na tekmovanju sodelovati z izdelkom v kategoriji I feel Slovenija vas vljudno prosim, da nam to informacijo sporočite. Pri čemer imate tudi možnost sodelovanja z ga. Teo Knaflič, saj lahko organiziramo online srečanje, da vam poda še kakšen nasvet, usmeritev, ...


-Zunanji mentorji

V tem tednu vas bom povezala z zunanjim mentorjem, katerega naloga je, da vam dodatno pomaga. Zamišljeno je, da se pridruži eni od vaših ur z dijaki in z njimi deli svojo karierno zgodbo ter jih še dodatno usmeri in pomaga. Zelo bomo veseli vašega sodelovanja, saj so bile lanskoletne izkušnje izjemno pozitivne, po pripovedovanju vas učiteljev.

Vljudno bi prosila, da me o srečanju obvestite!


102 views0 comments

Comments


bottom of page