top of page

Prvo sodelovanje na sejmu IFAM 2023

Besedilo: Maja Juršič

Foto: Mitja Virant (GZS), Špela Pezdir in Maja Juršič (ZZSPM)


V sodelovanju z GZS Zbornico elektronske in elektroindustrije ter ICM d.o.o. organizatorjem strokovnih sejmov, smo mladim omogočili predstavitev dijaških podjetij in tehniških srednjih šol, ki sodelujejo v programu Moje podjetje. Sejmu IFAM, ROBOTICS, INTRONIKA je potekal od 7. do 9. marca 2023, na Gospodarskem Razstavišču v Ljubljani.Za sodelovanje sta se odločili dve srednji šoli in sicer Gimnazija Jurija Vege Idrija ter Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana, ki sta s svojimi izdelki promovirali dijaška podjetja in svojo šolo. Poleg promocije so imeli možnost navezati stike s potencialnimi bodočimi sodelavci, jim predstaviti svoje delovanje in iz razstavljenih izdelkov in storitev pridobiti kakšno novo idejo za svoje poslovanje. Poleg tega so pridobili tudi dragocene izkušnje sodelovanja na strokovnem sejmu.


Hkrati smo imeli priložnost sodelovati tudi na forumu KADRI za Tovarne prihodnosti, kjer smo v sredo, 8. marca 2023 pripomogli pri oblikovanju programa. Glede na praznik, dan žena, smo imeli čast sodelovati tudi na okrogli mizi Krepitev ekosistema za Tovarne prihodnosti skozi prizmo človeškega potenciala, kjer so sodelovale dame: dr. Jožica Rejec – JA Slovenija, Sabina Zupan – Javni zavod Cene Štupar, Tina Kastelic – Kompetenca d.o.o., Manca Bašelj – Hella Saturnus d.o.o., Rosana Kolar - Inženirka


leta 2022. Pri čemer je okroglo mizo modelirala mag. Ines Gergorić - HR ekspert GZS – Strateški razvoj.


V drugem delu foruma so priložnost za sodelovanje dobili tudi naši dijaki. Le ti so predsatvljali svoje ideje in dijaška podjetja. Sodelovale so naslednje šole in njihovi dijaki:

- Predstavitev zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih Junior Achievement Slovenija (Pripravila: Maja Juršič)

Predstavitev srednjih šol in srednješolskih podjetij:

- Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana (Mentorja: Janez Omahen in David Zidovič)

• Elmax d.d.

• AirSense d.d.

• AquAlert d.d.

- Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana (Mentorica: Andreja Glavič)

• Solar Power Way d.d.

• Sončki d.d.

• Elite recycle d.d.

- Gimnazija Jurija Vege Idrija (Mentorica: Tanja Pirih)

• Robotska roka d.d.

• Drobilec plastike d.d.

- Primeri uspešno izvedenih podjetniških idej

• Ped Pack d.d. (Anže Kozjek)

• Lampca d.d. (Špela Pezdir)


Za možnost sodelovanja na sejmu se želimo zahvaliti Toniju Lazniku, organizatorju sejma in Mitju Virantu, z Gospodarske zbornice Slovenije, ki sta omogočila sodelovanje zavoda in dijaških podjetij na sejmu.


Z vami delimo tudi nekaj fotografij.

97 views0 comments

Comentários


bottom of page