top of page

Uspešno izvedeno še zadnje usposabljanje programa Moje podjetje v šolskem letu 2021/22




V sredo, 16. marca 2022, smo uspešno izvajali 5. usposabljanje po programu Moje podjetje v letošnjem šolskem letu. Zadnje srečanje smo posvetili spoznavanju blagovne znamke in postopka patentiranja. Prav tako smo se še dodatno posvetili financam, da bodo dijaki in učitelji lažje pripravili poročila za sodelovanje na JA nacionalnem tekmovanju programa Moje podjetje 2022.


Tokratno srečanje so nam pomagali izpeljati ga. Samra Šečerović in ga. Vitka Orlič Zrbec z Urada RS za intelektualno lastnino. Z nami sta delili praktične infromacije, ki bodo dijakom pomagale pri graditvi lastne blagovne zname in pri prijavi patenta. V preteklih letih so se dijaki že posluževali patentiranja po končanem programu Moje podjetje, zato verjamemo, da bodo tovrstne informacije koristne tudi za letošnjo generacijo dijakov.


Pri drugem delu usposabljanja se nam je pridružila tudi profesorica Nataša Vrčon Tratar, ki poučuje na SEPŠ Koper. Za vse prisotne je pripravila vsebine s področja financ, da se bodo lahko dijaki in učitelji kar se da uspešno pripravili na tekmovanje, kjer je treba oddati tudi finančno poročilo dijaškega podjetja.


Z vami delimo tudi nekaj utriknkov s spletnega usposabljanja.




















26 views0 comments
bottom of page