top of page

Uspešno izvedli izobraževanje za učitelje po programu Moje podjetje

Avtor: Maja Juršič

V četrtek in petek, 29. in 30. 9. 2022 smo izvedeli izobraževanje po programu Moje podjetje, ki smo ga poimenovali POSREDOVANJE DOBRIH PRAKS S PODROČJA POUČEVANJA PODJETNOSTI IN PODJETNIŠTVA. Le ta je bil tudi vpisan v Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja, katerega upravljavec je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.


Cilj izobraževanja je bil učiteljem podati praktične informacije in dobre prakse izvajanja programa Moje podjetje po metodi Junior Achivement. Trije izkušeni učitelji so s predavanji in delavnicami prikazali, kako vodijo dijaška podjetja s svojimi dijaki. Poleg njih so na seminarju sodelovali strokovnjaki s področja design thinkinga, spletnega marketinga, javnega nastopanja in financ in na ta način prikazali tudi realne izkušnje na trgu dela. Verjamemo, da smo z omenjeno kombinacijo učiteljev in strokovnjakov prikazali učinkovito podjetniško izkušnjo.


Izredno veseli smo, da se je izobraževanja udeležilo 14 učiteljev in verjamemo, da bodo novo znanje uspešno integrirali v svoj učni proces ter dijakom ali učencem omogočili boljše učenje podjetnosti in podjetništva.


Za sodelovanje se najlepše zahvaljujemo vsem sodelujočim predavateljem:

-Andreja Glavič (ŠC PET);

-Tadej Rifel (Spletna trgovina, Urban Ropotar s.p.);

- Urban Ropotar (Spletna trgovina, Urban Ropotar s.p.);

-Peter Kurnik (ŠC Škofja lOka, Srednja šola za lesarstvo);

-Miran Morano (Tangens, d.o.o.);

-Tina Ogrizek (Domel, d.o.o.);

-Marija Sakelšek (Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje).





46 views0 comments
bottom of page