top of page

Climathon, Šolski inovatorji in delavnice za učitelje v okviru projekta Mladi Iznajditelji



Mladi po vsej Evropi so se skupaj z učitelji pridružili programu, ki se izvaja v članicah EU že nekaj let zapovrstjo. Program Mladi iznajditelji je osnovan na potrebi po uspešnem reševanju kompleksnejših izzivov in inovacij v zvezi z blaženjem podnebnih sprememb. Skozi nabor zabavnih in kreativnih metodologij in pristopov je program Mladi iznajditelji prava osvežitev šolskega kurikuluma in povezovanja znanj, tako za izobraževalce, kot učence.



Pri nas smo v letošnjem letu prvi korak, prvo izobraževanje učiteljev in profesorjev že uspešno zaključili. V jeseni pričenjamo s ponovnim izobraževanjem tudi učiteljev in profesorjev, leto pa bomo zaključili z vedno odmevnim Climathonom. Program Mladi iznajditelji je bil tudi umeščen v KATIS - Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju za šolsko leto 2021/2022. Zaradi nezapolnjenih kapacitet ponovno odpiramo prijave za učence in dijake v programu Šolski inovatorji.


Delavnice bomo izvedli preko spleta, medtem ko bo izvedba Climathona odvisna od takratne situacije.


Prijave za učitelje sprejemamo še do 8. Oktobra preko sistema KATIS ali na jakob.rejec@jaslovenija.si.

Na Climathon in delavnice za dijake in učence v programu Šolski Inovatorji prav tako prijave sprejemamo na jakob.rejec@jaslovenija.si.


Več o naših programih si lahko preverite na naši spletni strani.


39 views0 comments
bottom of page