FOODTURE, ERAZMUS++ na NTMP25
- zzspm6
- Jun 23
- Branje traja 1 min
Cilj projekta FoodTure je mladim približati ključne izzive sodobnega prehranskega sistema ter jih opremiti z znanji in orodji za razvoj mehkih in zelenih veščin. Projekt spodbuja razmislek o trajnostnih, odpornih in vključujočih prehranskih sistemih, kar je še posebej pomembno v času, ko se soočamo z okoljskimi in družbenimi spremembami.
Zaradi aktualnosti in pomembnosti tem, ki jih dijaki raziskujejo skozi delavnice v sklopu projekta, smo letos predstavitev projekta FoodTure vključili tudi v časovnico Nacionalnega tekmovanja programa Moje podjetje, katero je 15. maja potekalo na Gospodarski zbornici Slovenije.
V glavni dvorani Gospodarske zbornice Slovenije je gospa Maša Kovič Dine predstavila namen, cilje in vsebino projekta, medtem ko je dijakinja BIC Ljubljana, ki je sodelovala na eni izmed delavnic, z občinstvom delila svoje praktične izkušnje in vpogled v pridobljena znanja.
Več o Erazmus++ projektu FoodTure si lahko preberete tukaj.
Besedilo: Špela Pezdir
Foto: Tadej Kreft
Comentarios