top of page

FOODTURE, ERAZMUS++ na NTMP25

  • zzspm6
  • Jun 23
  • Branje traja 1 min

Cilj projekta FoodTure je mladim približati ključne izzive sodobnega prehranskega sistema ter jih opremiti z znanji in orodji za razvoj mehkih in zelenih veščin. Projekt spodbuja razmislek o trajnostnih, odpornih in vključujočih prehranskih sistemih, kar je še posebej pomembno v času, ko se soočamo z okoljskimi in družbenimi spremembami.


Zaradi aktualnosti in pomembnosti tem, ki jih dijaki raziskujejo skozi delavnice v sklopu projekta, smo letos predstavitev projekta FoodTure vključili tudi v časovnico Nacionalnega tekmovanja programa Moje podjetje, katero je 15. maja potekalo na Gospodarski zbornici Slovenije.


V glavni dvorani Gospodarske zbornice Slovenije je gospa Maša Kovič Dine predstavila namen, cilje in vsebino projekta, medtem ko je dijakinja BIC Ljubljana, ki je sodelovala na eni izmed delavnic, z občinstvom delila svoje praktične izkušnje in vpogled v pridobljena znanja.


Več o Erazmus++ projektu FoodTure si lahko preberete tukaj.



Besedilo: Špela Pezdir

Foto: Tadej Kreft

Comentarios


bottom of page