top of page

Znani datumi delavnic RIS EduEx Podnebno mentorstvo

Po usklajevanju z vsemi prijavljenimi učitelji in profesorji, smo začrtali načrt izvedbe našega eksperimenta. Izobraževalci se bodo namreč najprej sestali preko spleta 5. in 6. novembra, nato pa bodo eksperiment 9. in 10. novembra nadaljevali v eko-skupnosti Sončni Grič v slovenski Istri.



Z eksperimentalnim RIS EIT Climate-KIC EduEX projektom želimo skupaj z učitelji slovenskih srednjih šol pregledati in izbrati uporabna orodja in pristope, ki jim bodo pomagali pri njihovi tranziciji od učitelja k facilitatorju. Izbrane učne tehnike bodo primerne predvsem za tiste, ki bi se radi lotili več-disciplinarnih programov in tematik podnebnih in sistemskih sprememb, tranzicije, krožnosti in skupnosti, ki od učiteljev zahtevajo, da prevzamejo vlogo facilitatorja .


15 profesorjev srednjih šol bo deležnih štirih dni izobraževanj in predstavitev orodij in pristopov - od tega bodo delavnice dva dni potekale preko spleta, dva dni pa v eko-skupnosti Sončni grič v slovenski Istri. Vse to pod vodstvom izkušenih in strokovnih mentorjev. Udeležba bo za vse učitelje brezplačna, prav tako nočitev in hrana za drugi del, ker program financirata EIT Climate- KIC in Evropska unija.


Za še več o projektu pa vas vabimo, da si preberete na našem blogu.

24 views0 comments
bottom of page